Актуальне для дачі

Затіняючі сітки для паркану

Мрією будь-якого дачника, що придбав або звів у тихій заміській зоні омріяний будиночок, є затишок. Він передбачає певну ізоляцію, приватність, відмежування власної території від сусідів та захищеність її від сторонніх очей.

Оскільки класична огорожа території дачної ділянки, виконана з шиферу, цегли чи бетонних конструкцій є рішенням недешевим, кращим варіантом у даному випадку стане затіняюча сітка 45% чи більшого ступеня затінення.  


Пріоритетні особливості використання матеріалу

В останні роки спорудження парканів із такої сітки, що забезпечує затінок, стало популярним не випадково.

Такий особливий будматеріал, що продається в рулонах, користується підвищеним попитом для спорудження парканів, завдяки ряду своїх переваг:

  • він допомагає створити у дворі затишну й комфортну навіть за дуже жаркої погоди зону відпочинку;
  • забезпечує стабільний ефект затінення, захищаючи територію від агресивних ультрафіолетових променів;
  • стає елегантним елементом декору садиби – зеленаве чи бежеве забарвлення сітки чудово гармоніює з будь-яким типом і стилем ландшафтного дизайну;
  • може бути використаним у комбінації з сіткою-рабіцею для більш міцної та надійної комбінованої огорожі.

Це раціональний, практичний, естетичний та однозначно бюджетний варіант для облагородження будь-якої прибудинкової території.

Сітка, що затіняє, дозволить вберегти свою приватну територію від недоброзичливого погляду настирливих сусідів не один рік. 


Чому ще сітки для затінення стали популярними?

Таке актуальне рішення здобуло репутацію укриття від сонця нового покоління не випадково, а в силу ряду своїх плюсів.

Можливості цілорічного застосування

Від морозу та опадів відповідний сітковий матеріал не псується. Він є надійним та міцним. Особлива структура сітки дозволяє їй бути стійкою до дії вітру. По краях цей рулонний матеріал є ущільненим – для найкращої фіксації під час встановлення огорожі.

Невразливість до дії сонячних променів

та інших несприятливих зовнішніх впливів. Затіняюча сітка, для виробництва якої застосовуються спеціальні барвники, не здатна вигоряти. Знаходячись на сонці, вона не потьмяніє й не поблідне з часом, а залишатиметься яскравою та привабливою як мінімум упродовж чотирьох років.

Легка вага та компактність

Навіть надщільна затіняюча сітка 85% не кажучи про аналоги матеріалу з меншою щільністю, має незначну масу й відрізняється малим обсягом. Це забезпечує не лише зручність її транспортування, але й оперативність монтажу.

Широта використання

Таке рішення застосовується не тільки для спорудження огорож та парканів. Воно є доцільним та практичним під час монтажу таких конструкцій як теплиці та парники в саду чи на городі, альтанки та навіси.

Бюджетна вартість

Купити відповідний популярний, практичний та простий у монтажі рулонний матеріал пропонується в рази дешевше, ніж альтернативні будматеріали для паркану.

Позитивний момент і в тому, що в разі механічного пошкодження сітка для затінку не втрачає своєї цілісності, не розпускається та не розсипається. Після її розрізування обробляти краї не потрібно.


Принцип роботи, специфіка монтажу та асортимент

Натягнута в якості паркану або тенту сітка затіняюча пропускає сонячне світло частково, здебільшого розсіюючи його. Результатом стає суттєво знижений рівень теплового випромінювання та випаровування вологи.

У затінку, особливо в час літньої спеки, приємно почуватися людям та комфортно рости декоративним рослинам, квітам, садово-городнім та іншим культурам. Чим вищий показник щільності матеріалу, тим кращу тінь він створює.

Установлюють таку огорожну сітку до попередньо змонтованого каркасу. Матеріалом для відповідної каркасної конструкції можуть бути труби з металу, рейки пластикові чи стовпчики дерев’яні. Можна монтувати затіняючу сітку й поверх уже готового паркану з металевої сітки-рабиці.

Якщо таке захисне полотно кріпиться як декоративний елемент, його можна фіксувати на металевий каркас з елементами художньої ковки. Окрім захисту сонця та чужих очей, воно оберігатиме присадибну територію від сильних вітрів. Це особливо актуально в період міжсезоння та взимку.

Для огорож, а також навісів та ізоляції будівельних майданчиків зазвичай використовують відповідний сітковий матеріал з високим ступенем затінення від 75% до 90%.

Виробники випускають відповідну продукцію з діапазоном щільності від 60 до 150г/м² висотою від 1,5 до 6 метрів. Довжина рулону може бути різною – від 4 до 100 метрів.   


Купити сітку для затінку варто не тільки для спорудження огороджень, а й для накриття городини, яка потребує небагато сонячного світла – результатом стане створення оптимального мікроклімату в теплиці, скорочення терміну дозрівання плодів та збільшення обсягу врожаїв.


Зв'язок з керівництвом компанії
Не сподобався сервіс, робота менеджера, виконання робіт, якість продукції, маєте побажання чи запитання до компанії? Напишіть нам і ми розглянемо ваше звернення.