Поради від експерта

Як обрати настінний кондиціонер?

Влітку та до моменту включення опалення настінний кондиціонер — незамінний помічник у створенні комфортного мікроклімату в домі та квартирі. Виробники цього кліматичного обладнання випускають велику кількість моделей із різними технічними характеристиками. Тому ціни на них різні. Є бюджетні варіанти з базовим набором функцій до 10 000 грн, середні — до 50 000 грн та преміальні — від 51 000 грн.

Щоб вибрати настінний кондиціонер, потрібно знати характеристики приміщення, де буде встановлена техніка, а також умови її використання. Тож варто визначити площу кімнати, висоту стель, кількість людей, які знаходяться в приміщенні зазвичай, наскільки багато іншої побутової техніки встановлено, на яку сторону виходять вікна. Цих даних буде достатньо, щоб визначитися з параметрами майбутнього настінного кондиціонера.


Потужність

Чим більше приміщення, тим вищу варто вибирати потужність. Якщо купити недостатньо потужні настінні кондиціонери, їм доведеться працювати на межі можливостей та без зупинки. Так техніка швидко вийде з ладу.

Щоби підібрати оптимальні показники, потрібно враховувати, що для приміщення заввишки до 3 м оптимальною є потужність 1 кВт на 10 м². Але якщо в кімнаті працює багато електричної техніки, яка створює додаткове тепло, а вікна виходять на південь — потрібно додавати до розрахунків ще 15-20 %.


Рівень шуму

У характеристиках обладнання рівень гучності вказується на найлегшому режимі роботи. Тобто під час інтенсивного функціонування мінімальний шум буде більшим. Найтихішим має бути кондиціонер для спальні — до 20 дБ. Крім того, варто купити модель із нічним режимом. Для інших кімнат найкомфортніший для слуху рівень гучності — до 35 дБ.


Тип компресора

Найчастіше в кондиціонери настінні встановлюють два типи компресорів: інверторні та звичайні (роторні). Перші постійно підтримують температуру на встановленому в налаштуваннях рівні. Коли в кімнаті досягаються потрібні градуси, техніка переходить у режим зниженої потужності. Це не створює додаткових навантажень на електромережу, а температура в приміщенні стабільна.

Роторний компресор виключається, як тільки досягає заданої температури. Вмикається, коли вона знижується на 2-3 градуси. Тобто температура в приміщенні завжди трохи коливається. Така техніка більше витрачає електроенергії на запуск системи.


Функціонал та режими роботи

Кондиціонер настінний — багатофункціональний пристрій. У ньому зазвичай є декілька режимів роботи та корисні функції: нічний режим, фільтрування, іонізація, зволоження повітря, керування через Wi-Fi, обігрів, приплив кисню з вулиці та інші.

Зв'язок з керівництвом компанії
Не сподобався сервіс, робота менеджера, виконання робіт, якість продукції, маєте побажання чи запитання до компанії? Напишіть нам і ми розглянемо ваше звернення.