Поради від експерта

Вінілова підлога

Наразі існує великий вибір матеріалів, що використовуються для обладнання підлогового покриття. Серед них у плані популярності утримує позицію лідера вінілова підлога, яку ще іноді називають вініловою плиткою або вініловим ламінатом.
Про важливі характеристики такого актуального матеріалу та причини високого попиту на нього розповідається далі.


Зовнішній вигляд та структура

Сучасні виробники випускають дане синтетичне покриття в різноманітному дизайні та широкому спектрі кольорів. Найпоширенішими є взірці, що імітують природні матеріали.

Профільні портали пропонують купити вінілову підлогу holz.ua/ua/rovno/pol/vinilovye-poly стилізовану під деревину різних порід, під природний камінь (мармур або граніт). Можна також знайти в продажу відповідне підлогове покриття, яке асоціюється з облицювальною плиткою, текстилем чи бетонною штукатуркою.

Поверхня цього матеріалу також може бути різноманітною, від гладенької до фактурної, рельєфної та з вишуканим ефектом тиснення. Виробники виготовляють таке покриття з глянцевим блиском, або напівматове.

Підлога вінілова відрізняється багатошаровою структурою, яка забезпечує її зносостійкість та міцність.

Найчастіше вона складається з п’яти шарів:

  • нижнього (композитного) – для нього використовується кварцовий пісок або підкладка з поліхлорвінілу;
  • балансового – цей шар, базою якого є скловолокно, забезпечує збереження матеріалом форми під дією навантажень;
  • базового – він є суцільним, щільним та гнучким вініловим прошарком, часто доповненим пластифікаторами, скловолокном або крихтою з кварцу;
  • декоративного – такий шар визначає забарвлення матеріалу та його фактуру (для нього використовуються барвники, які не вигорають під дією ультрафіолету та миючих засобів);
  • захисного (верхнього) – це прозорий шар із поліуретану, що забезпечує комплексний захист підлоги від вологи, а також від пошкоджень механічних та хімічних.
Чим поверховий шар матеріалу товщий, тим вища його якість, тим кращі експлуатаційні властивості вінілової підлоги.


Пріоритетні особливості

Підлогове вінілове покриття стало трендом, завдяки ряду своїх переваг, що наводяться в переліку нижче.

Безпечність

Цей матеріал є екологічним. Він не створює шкідливих випаровувань і не здатен виділяти токсини в повітря навіть під дією високої температури.

Водостійкість

Вініл настільки водостійкий, що підходить для обладнання підлоги в санвузлах і на кухні.

Теплоізоляція

Таке покриття набагато тепліше від облицювальної плитки і виконує теплоізоляційну функцію в тих приміщеннях, у яких його стелять безпосередньо на цементну стяжку.

Міцність

На вініловій підлозі не залишають вм’ятин та інших слідів пошкодження тонкі жіночі підбори, ніжки стільців та кігті домашніх улюбленців.

Довговічність

Залежно від товщини захисного шару та умов експлуатації, цей матеріал слугує від 10 до 25 років і навіть більше.

Шумопоглинання

Кроки по відповідному підлоговому покритті є практично нечутними. Скрипів і тому подібних неприємних звуків за умови дотримання технологій монтажу воно також не провокує.

Антибактеріальні властивості

Даний синтетичний матеріал не провокує розмноження представників патогенної мікрофлори та комах-паразитів.

Температурна стійкість

Вініл не псується від морозу, спеки та різких коливань температур. Це дає можливість використання його в неопалювальних приміщеннях, на балконах, у коморах та в якості поверхневого матеріалу під час обладнання теплої підлоги.

Простота монтажу

Процедура укладання такої підлоги виконується швидко: для обладнання однієї кімнати достатньо одного робочого дня.

Видова специфіка

Згідно з призначенням, підлогове вінілове покриття буває побутовим та комерційним. Останнє характеризується підвищений класом зносостійкості та використовується для зон із високою прохідністю.

Випускається такий матеріал не тільки в рулонах, але й у вигляді плитки та планок. Плитка може бути форми квадрата, прямокутника або багатокутника. Планку іноді називають вініловим ламінатом. Найчастіше такий вид матеріалу стилізований під дерев’яну дошку.

Згідно з методом монтажу, вінілова підлога буває клейовою та замковою. У першому випадку для її укладання використовують суміш спеціального клею. В альтернативній ситуації вінілові планки з’єднують між собою за допомогою спеціальних пазів, якими ці елементи обладнуються.



Зараз у продажу можна знайти дане підлогове покриття з різноманітним декором, кольором та форматом – на будь-який смак.


Зв'язок з керівництвом компанії
Не сподобався сервіс, робота менеджера, виконання робіт, якість продукції, маєте побажання чи запитання до компанії? Напишіть нам і ми розглянемо ваше звернення.