Поради від експерта

Які шини кращі на літо – вузькі чи широкі?

Серед водіїв щодо автомобільних шин часто виникають дискусії на різні теми – які краще, навіщо купувати сезонні шини та інші. Не можуть знайти консенсусу і за розміром протектора – одні вирішують на літо широку резину купити, інші віддають перевагу вузьким колесам. Хто має рацію в цій суперечці, допоможе розібратися експерт інтернет-магазину Горошина.

Вузькі та широкі літні шини, які у розширеному асортименті представлені за посиланням https://goroshina.ua/catalog/shini  мають плюси та мінуси. Багато залежить від умов, у яких вони будуть використовуватися.

Дуже важливо підібрати правильний типорозмір, який вказується у техпаспорті транспортного засобу. Проте є немало водіїв, які вирішують експериментувати з шириною бігової доріжки.


Плюси і мінуси

Оптимальна ширина гуми залежить від потужності та маси автомобіля. Є певні ліміти, які обов'язково потрібно враховувати перед тим, як купити резину.

Основними перевагами шин із широким протектором є такі фактори:

  • Машина більш стійка під час проходження поворотів.
  • На великій швидкості спрощується керованість.
  • Автомобіль швидше розганяється.
  • Укорочується гальмівний шлях.
  • Чим ширші колеса, тим привабливіша зовнішність машини.
Але й без мінусів широких шин не обходиться. І більшість із них проявляється через більшу, порівняно з вузькими колесами, масу:

  • Погіршується маневреність на дорозі.
  • Дренажна система не встигає своєчасно обробляти великі обсяги рідини – підвищується ризик аквапланування.
  • На мокрому покритті виникають проблеми з гальмуванням.
  • Підвищене навантаження на ходову частину машини.
  • Збільшується витрата пального.
Є ще один негативний аспект у широких покришках – їх ціна набагато вища. І пояснення цьому просте – при виробництві витрачається більше гумового матеріалу, що позначається на ринковій вартості.

Потрібно розуміти, що переваги широких шин – це недоліки моделей із вузькими протекторами, і навпаки.


То ж які шини краще купувати – вузькі чи широкі?

Для їзди в регіонах з помірними кліматичними умовами рекомендується широкі шини https://goroshina.ua/catalog/shini купити. Для експлуатації в міських умовах це не найзручніший варіант, але головне, що на сухій дорозі вони будуть ефективнішими.


Вузька гума стане в нагоді, якщо доводиться часто їздити під час дощової погоди та вулицями населених пунктів. На сухій трасі стійкість не дуже надійна, і знижується комфортність – навіть дрібні вибоїни дорожнього покриття відчуваються в салоні.

Замінювати вузькі покришки широкою резиною можна зі збільшенням потужності автомобіля. Але водієві потрібно завжди бути максимально сконцентрованим на дорозі, дотримуючись обмежень по швидкості. Також доведеться поміняти під шини диски, діаметр яких повинен відповідати параметрам нових скатів.

Рішення купівлі вузьких чи широких шин завжди приймати повинен кожен водій індивідуально. Якщо порівнювати переваги та недоліки обох варіантів, їхня кількість приблизно однакова. Визначальним фактором є їздові умови, в яких гумі доведеться працювати більшу частину часу.

Під шини будь-яких параметрів потрібно купити диски відповідного розміру. Вони першими приймають на себе удари, згладжуючи їхній вплив на резину та автомобільну підвіску. Таким чином, збільшується термін ефективної служби покришок та економляться кошти на покупках нових автозапчастин.

Зв'язок з керівництвом компанії
Не сподобався сервіс, робота менеджера, виконання робіт, якість продукції, маєте побажання чи запитання до компанії? Напишіть нам і ми розглянемо ваше звернення.