Підказки та поради

Інформаційні статті

Крім надання професійних послуг, ми також збираємо актуальну інформацію та надаємо корисні поради для населення та бізнесу щодо проведення ремонтних робіт чи замовлення будівельних послуг в спеціалістів. З нами буде легко отримати відповіді на всі питання, дізнатись цікаві лайфхаки, а також навчитись сприймати всю інформацію правильно, а подекуди й навіть самостійно розібратись в новій для себе будівельній справі. Приємного перегляду!

Актуальне питання для більшості

Як підібрати професійну будівельну бригаду?

Якщо ви запланували ремонт чи будівництво, то не варто сподіватися на свої «золоті руки» або на родичів/знайомих, які можуть все. Адже, який би крутий ви не були будівельник-аматор, є сфери, де розібратися може лише висококваліфікований спеціаліст. Звісно, інколи можна і обійтися без професійної бригади. Наприклад, коли ви фарбуєте двері чи змінюєте шпалери. Але ви навряд чи зможете самостійно прокласти каналізацію, перекрити дах чи покласти плитку.

То як же обрати хороших спеціалістів, які якісно, у міру швидко і не за всі гроші світу зможуть зробити ремонт? Покрокова інструкція порад.

Ціна

Крок №1

Звертайте увагу на те, скільки коштують послуги потенційної будівельної бригади. Якщо вам називають смішні суми, то краще відмовтеся від таких працівників. Адже, хороші спеціалісти просто не можуть оцінювати себе дешево. Крім того, подумайте і про те, що й надто висока ціна – це ще не запорука якісної роботи. Зазвичай, потрібно орієнтуватися на середній ціновий сегмент. Скоріше всього, саме такі «середнячки» і зроблять роботу найкраще.

Звісно, є ситуації, коли будівельні бригади просять за свою діяльність дуже великі кошти. Це ті люди, які виконують унікальні чи надто складні роботи. Скоріше всього, ви змушені будете заплатити, бо такі спеціалісти єдині.

Зовнішній вигляд

Крок №2

Ви повинні переглянути пропозиції, які є на ринку, і призначити зустріч тим бригадам, які найбільше сподобалися. Зверніть увагу на зовнішній вигляд прораба чи бригадира. А також всіх членів будівельної бригади (якщо така можливість буде). Перед вами повинні бути охайні, адекватні люди без ознак шкідливих звичок. Та й взагалі, якщо будівельники добре заробляють (а ця професія оплачується гарно), то й виглядати вони мають чудово.

Локація

Крок №3

Не шукайте бригаду з інших міст чи областей. Це мають бути ваші місцеві жителі, щоб їх можна було легко знайти у разі якихось проблем. Та й якщо бригада їздить Україною у пошуках роботи, то це серйозний привід задуматися. Адже хороші спеціалісти будуть затребувані будь-де.

Чіткість і ясність

Крок №4

Бригада будівельників на чолі з керівником має чітко і зрозуміло розказати вам що і як вони будуть робити. Навіть, якщо ви дівчина, яка взагалі нічого не тямить у будівництві, спеціалісти повинні розповісти про всі нюанси і тонкості. В ідеалі має бути сформований план, прописаний на папері. Звісно, ви побачите кошторис. Нехай це все і буде ще в «сирому», чорновому варіанті. Але якщо бригадир не може вам конкретно сказати, що вони будуть робити, то краще пошукайте інших спеціалістів.

Трохи фантазії

Крок №5

Дещо схитруйте і перевірте будівельників: наприклад, придумайте щось фантастичне для реалізації у будівництві чи ремонті. Хороші спеціалісти відразу вам скажуть, що таке неможливе і пояснять чому. А ті, хто не є такими повідомлять вам, що готові зробити все. В результаті, очевидно, не зроблять нічого.

Досвід

Крок №6

Важливо, щоб в бригаді було як мінімум два досвідчених спеціаліста. До речі, тут вік ролі не грає. Можете запитати дипломи про освіту, рекомендації чи інші документи. Крім того, на практиці дані будівельники можуть показати те, що вміють. Оберіть куточок у домі чи квартирі, на якому вони зможуть продемонструвати свою майстерність.

Документи!

Крок №7 - головний і заключний

Вам потрібна бригада, яка буде тільки «за», щоб заключити офіційний договір на роботи. Якщо будівельники відмовляються це робити - є сенс подумати чи потрібна вам така бригада. Крім того, якщо ви звертаєтеся саме до бригади, то попросіть у них ліцензії на проведення робіт (деякі будівельні роботи не можна робити без дозволу) та всі необхідні документи. В іншому випадку ви можете просто витрати купу грошей на неякісну роботу та недобросовісних працівників.

Пам'ятайте! Обираючи бригаду будівельників будьте максимально уважні. Адже від цих людей залежатиме комфорт у вашому домі, безпека, а інколи навіть і життя. 

* Компанія Profman дотримується всіх правил та вимог, що стосуються надання професійних послуг населенню та бізнесу. Працює офіційно, маючи всі необхідні документи та надаючи при цьому гарантію на кожну виконану роботу.

CRM-форма з'явиться тут

Наші Контакти

Для зв'язку з нами зателефонуйте по одному із наших телефонів або заповніть Форму та ми Вам зателефонуємо.

Наші Телефони

Зв'язок з керівництвом компанії
Не сподобався сервіс, робота менеджера, виконання робіт, якість продукції, маєте побажання чи запитання до компанії? Напишіть нам і ми розглянемо ваше звернення.