Підказки та поради

Інформаційні статті

Крім надання професійних послуг, ми також збираємо актуальну інформацію та надаємо корисні поради для населення та бізнесу щодо проведення ремонтних робіт чи замовлення будівельних послуг в спеціалістів. З нами буде легко отримати відповіді на всі питання, дізнатись цікаві лайфхаки, а також навчитись сприймати всю інформацію правильно, а подекуди й навіть самостійно розібратись в новій для себе будівельній справі. Приємного перегляду!

Ремонт квартир:
як зробити швидко та якісно?

Ремонт – це завжди невеликий стрес для того, хто його робить. Але, якщо підійти до цього правильно, то можна не лише швидко і якісно відремонтувати квартиру, але й отримати задоволення від цього.

Хороший ремонт потрібен і у власній квартирі, і у тій, яку ви плануєте здавати. Адже здача квартири – це чудовий пасивний заробіток. Багато людей купує житло, ремонтує його і здає в оренду, щомісяця отримуючи дохід.

Як заробити, здаючи квартиру в оренду, можна дізнатись тут.

ремонт квартири капітальний

Види ремонту

Загалом, можна виділити два основних великих типи ремонту: капітальний та косметичний.

Коли мова йде про капітальний ремонт, то, звісно, це буде супроводжуватись дійсно тривалим часом та великими затратами. Адже під час таких робіт відбувається планування кімнат і розподіл їх на зони, заміна вікон, дверей, сантехніки, електромережі, перенесення розеток і освітлення. Під час такого ремонту жити в квартирі неможливо, тому потрібно шукати житло для ночівлі.

Без якісного капітального ремонту не можна говорити про повноцінні ремонтні роботи. Він дозволяє вирішити багато проблем, може навіть досить стару квартиру довести до ладу. Якщо ви купили житло на вторинному ринку, то будьте готові до того, що, скоріше всього, ваш чекає капітальний ремонт.

Після того як зроблено капітальний, приходить час косметичного ремонту. Він в порівнянні з першим видом – доволі простий і безболісний. Це - шпаклювання стін, фарбування, переклейка шпалерів, заміна підлоги, меблів і т.д. Зазвичай, він дуже помітний для стороннього ока, адже повністю преображає кімнату. По суті, це завершальний етап капітального ремонту

Планування та оформлення

Дизайн таплан робіт

Якщо ви вже зрозуміли, який вид ремонту у вас буде, то необхідно скласти план робіт. Найкраще для цього найняти спеціаліста, а у випадку капітального – бригаду. Майстер зможе детально прописати всі нюанси, складе кошторис, допоможе розібратися у всьому.

Порада №1

Звісно, ви й самі можете продумати те, як будете ремонтувати квартиру. Для цього складіть таблицю витрат, а дизайн придумайте, використовуючи спеціальні програми. При цьому, малюйте свій інтер’єр у тому кольорі, який у вас буде, щоб побачити чи тони і відтінки поєднуються.

Порада №2

При складанні плану продумайте те, на які зони будуть поділені кімнати, де знаходитимуться розетки і меблі, побутова техніка. Крім того, відразу визначте стиль, в якому буде здійснено ремонт у квартирі. Наприклад, класичний, скандинавський, модерн, лофт, кантрі, хай-тек чи інші.

ремонт квартири ціна
Фінансова точка зору

Інструмент та бюджет

Не забувайте, що вам будуть потрібні інструменти. Вони залежатимуть від виду робіт. Але якщо ви наймаєте будівельну бригаду, то, скоріше всього, вони будуть мати все своє. Для самостійного ремонту дорогий інструментарій беруть в оренду, дрібні інструменти можна придбати. Без хороших і якісних засобів провести ремонт буде неможливо.

Після цього всього вам треба спланувати бюджет. Орієнтуючись на основні витрати можна скласти кінцевий кошторис, в якому буде прораховано ціну на матеріали, інструменти, меблі, оплату майстрів тощо. Закладайте в нього і непередбачувані витрати, особливо якщо мова йде про капітальний ремонт.

Обов’язково перевіряйте ціни у різних магазинах та Інтернеті, обирайте найвигідніші, шукайте акції і знижки, підшукуйте майстрів за рекомендаціями. Так ви зможете обрати оптимальний варіант.

Послідовність робіт

Ремонт починайте з найбільш брудних робіт. Для початку потрібно винести всі меблі і максимально очистити кімнати. В ідеалі ваша квартира повинна бути порожня.

Далі зрозумійте, де є вентиляція, несучі стіни. Якщо перегородки непотрібні і, це можливо, то позбавтеся їх. Після того почніть прокладати комунікації: труби, сантехніку, електромережі, кабелі. Потім робиться теплоізоляція та шумоізоляція. Після того встановлюють перегородки з гіпсокартону (якщо відбувається зонування), проводиться заміна радіаторів.

Якщо робите ремонт самостійно, то розпочинайте з ванної кімнати. Адже саме в ній потрібно замінити найбільшу кількість комунікацій. До того ж вона найменша, в ній незручно розміщувати інструменти і матеріали, вона непрохідна.

Для початку в ванній заливають стяжку. Тоді змінюють сантехніку, потім кладеться плитка, відбувається фарбування. На етапі косметичного ремонту ванної, можна вже проводити роботи і в інших кімнатах. Наприклад, поки щось сохне чи дороблюється у санвузлі. 


Ремонт потрібно робити «з розумом», щоб кожен новий етап не руйнував попередній. Тут використовується трикутник: стеля-стіни-підлога.

Етап №1

Для початку потрібно заштукатурити і вирівняти стелю. Можна використовувати гіпсокартон чи натяжну стелю, якщо хочете пришвидшити роботу.

Етап №2

Після того вирівнюють стіни. А в кінці – підлогу, при цьому використовують або дешевшу (вологу) або набагато дорожчу, але кращу, суху стяжки. Коли закінчені «брудні» роботи, можна приступати до наступних етапів, які виглядають так:

Етап №3

• Поклейка шпалер, фарбування стін, настилання ламінату, плитки.
• Встановлення міжкімнатних дверей.
• Закупка меблів.
• Монтаж освітлення.
• Повне завершення ремонту у санітарній кімнаті.
• Збирання та встановлення меблів.
• Встановлення побутової техніки та кондиціонерів.
• Прибирання після ремонту.
• Декор квартири.
• Фінішне прибирання квартири. 


Правильно плануйте і не економте!

Правильно плануйте ремонт та не переплутуйте послідовність етапів. Не економте на матеріалах і робочій силі.

В середньому на 1 квадратний метр ремонту потрібно 100 доларів. Якщо мова йде про елітну квартиру, то 300 доларів. В цю суму закладено все: від капітального ремонту до закупки підвазонника. Тому будьте готові до витрат. Але пам’ятайте, що зробивши якісний ремонт в квартирі один раз, ви можете забути про нього принаймні на кілька років, насолоджуючись результатом.

CRM-форма з'явиться тут

Наші Контакти

Для зв'язку з нами зателефонуйте по одному із наших телефонів або заповніть Форму та ми Вам зателефонуємо.

Наші Телефони

Зв'язок з керівництвом компанії
Не сподобався сервіс, робота менеджера, виконання робіт, якість продукції, маєте побажання чи запитання до компанії? Напишіть нам і ми розглянемо ваше звернення.