Завжди актуальне

Ремонт квартири в новобудові

Купівля житла в новобудові – це завжди видатна подія, яка відкриває перед власниками безліч можливостей. Головна з яких - це те, що можна зробити ремонт під свій смак, використовуючи різні дизайнерські рішення. Нові власники починають поступово наповнювати життям пусті звичайні стіни, в яких до них ніхто не жив раніше. Але крім плюсів, в даному питанні є і ряд важливих та часом навіть дуже складних питань. Про них і поговоримо.


Види ремонту в новобудові

Яскравим прикладом для розгляду даної теми може бути, наприклад, однокімнатна квартира жк європейський - в одній з найпопулярніших новобудов у Полтаві. Хоча насправді практично всі квартири на первинному ринку мають схожий "сирий" вигляд і 100% завжди потребують ремонту. Проте є два варіанти:

  • квартира збудована в чорному оздобленні - у цьому разі власник отримує по суті лише стіни. Йому потрібно монтувати каналізацію, прокладати труби, робити вентиляцію, та проводити опалення. В такому випадку ремонт буде важчий, дорожчій та триваліший. Але власник може зробити все, як хоче саме він. 
  • квартира зроблена в білому оздобленні - тут вже вмонтована каналізація, встановлений санвузол, є мінімальний косметичний ремонт та електрична проводка. Квартири в новобудовах з таким ремонтом дорожчі, але й клопотів у майбутніх господарів буде набагато менше.

Тому вибір завжди виключно за вами! І не важливо, потрібна вам три-, дво чи однокімнатна квартира купити в Полтаві її можна дуже навіть вигідно, якщо обрати вищезгаданий ЖК Європейський. Тут ви зможете придбати житло своєї мрії не тільки за невисокою ціною, а ще й максимально заощадивши при цьому на майбутньому ремонті.


Які особливості та нюанси існують при ремонті квартир в новобудовах?

Весь ремонтний процес залежить від типу споруди. Якщо будинок монолітний, то він відрізняється вільним плануванням, у ньому практично немає перегородок. У таких приміщеннях ремонт трудомісткий та складний. Наприклад забороняється проводити опалення на балкони, самостійно міняти розміщення вентиляції чи переносити труби для стоку води. Такі квартири вже продаються з мінімальним ремонтом.

У панельних будинках квартири здаються в експлуатацію, як з готовим косметичним ремонтом, так і без нього. Перегородки у квартирі присутні, але господарі можуть їх переробити на свій смак. При умові, коли забудовник виконав всі роботи з електрикою, розведенням труб та опалення, то жильцям залишаються тільки найпростіші оздоблювальні процеси.

Якщо ж придбана вами квартира знаходиться у панельному будинку, треба враховувати головний нюанс. Після того, як будинок готовий для проживання та введений в експлуатацію, протягом декількох років він буде "присідати". Тому експерти не рекомендують проводити перший ремонт, використовуючи дорогі матеріали. Тому як через 2-3 роки цілком можлива деформація деяких оздоблювальних матеріалів та може виникнути потреба повторного косметичного ремонту. 


Які етапи ремонту нової квартири в новобудові?

Чорні роботи

Спочатку виконують всі "чорні" роботи. Найчастіше в ЖК квартири продаються без електропроводки, тому її монтаж треба виконувати самостійно. Далі йдуть всі роботи з каналізацією та розведенням сантехнічних труб. Потім, в першу чергу, виконують ремонт у ванних кімнатах, кладуть кахель тощо.

Перегородки

Наступний етап – це монтаж або демонтаж перегородок, якщо потрібен. Для будування арок, багаторівневих стель та нової перегородки, краще за все використовувати гіпсокартон.

Стеля

Потім оздоблюють стелю. Враховуйте, якщо ви будете шпаклювати її, то це тривалий процес, який потребує великих енергоресурсів. При неякісних роботах, буде помітно багато дефектів.

Стіни

Пам'ятайте, що робота зі стінами завжди починається зверху до низу. Від того, як вони будуть оформленні, залежить гармонійний вид всього простору, тому для декорування використовують наступні матеріали:

  • Плитка.
  • Дерев’яні панелі.
  • Рідкі шпалери.
  • Коркове дерево.
  • Вінілові чи звичайні шпалери.
  • Штукатурку.
  • Гіпсокартон та штучний камінь. 

Шумоізоляція

Перед початком робіт поміркуйте, чи потрібна вам шумоізоляція? В панельних будинках вона досить низька та надалі може викликати дискомфорт. В такому разі, вам будуть потрібні спеціальні підвісні акустичні стелі або мембрани. Для стін підходять перфоровані гіпсові плити.

Підлога

Вибір напільного покриття починається після завершення стяжки. Це може бути плитка, ламінат, лінолеум, паркетна або дерев’яна дошка, ковролін тощо.

Завершальний етап

По завершенню всіх робіт з оздоблення можна розпочинати прибирання, та встановлювати всі необхідні меблі, та електрообладнання.


Звичайно, ремонт у квартирі – це дуже відповідальний процес, тому найкраще звернутись до кваліфікованих працівників даної справи, особливо, коли мова йде про чорні роботи. А також господарям потрібно правильно розпланувати всі етапи. Проте вибрати надійних спеціалістів для проведення ремонту - це не єдиний вагомий момент. Значно головнішим є вибір самого забудовника. Обирайте квартиру, орієнтуючись не тільки на власні вподобання, але й враховуючи відразу її стан та складність майбутнього ремонту. 

І головне правило - перед початком ремонту завжди потрібно зіставити план робіт та попередній проект. Якщо дотримуватись всіх правил та норм, а ремонт виконується професійними будівельниками, то весь процес пройде рівно, без ускладнень та додаткових вкладень.


Зв'язок з керівництвом компанії
Не сподобався сервіс, робота менеджера, виконання робіт, якість продукції, маєте побажання чи запитання до компанії? Напишіть нам і ми розглянемо ваше звернення.