Популярне питання

Як вибрати котел для будинку?

Для того, щоб зробити оптимальну систему опалення у приватному будинку, найчастіше обирають електрокотли. Вони значно безпечніші, ніж газові, а також підходять для приватних та багатоквартирних будинків, комерційних приміщень тощо. Загалом таке обладнання буде актуальним всюди, де потрібно тепло взимку.

Якщо ви бажаєте придбати електричний котел для опалення будинку то спершу треба розглянути всі можливі варіанти та знайти найкращий для себе, орієнтуючись суто на власні потреби. Ми допоможемо ознайомитись з видами даної техніки та дамо поради щодо правильно її вибору.


Переваги електричних котлів

  • Дану техніку можна встановити в будь-якому приміщенні. Електричні котли абсолютно не залежать від наявності палива в будинку, а також - не забруднюють атмосферу.
  • Практично всі електрокотли для опалення мають сучасну автоматику, яка захищає їх від перепадів напруги, вимикає прилад у разі збою, а також передбачає можливість автоматичного вмикання.
  • Такі товари мають низький рівень шуму.
  • Сьогодні купити електрокотел можна за доволі доступною ціною, якщо обрати для цього перевіреного та надійного продавця. На щастя, на сучасному ринку є велика їх кількість.
  • Електричні котли відповідають всім вимогам пожежної безпеки.
  • Компактні розміри та невелика вага такого обладнання, дозволяють монтувати агрегат в зручному для вас місці. 

Таке обладнання не потребує димоходу та регулярного технічного обслуговування. Крім того, встановлюється кожен електричний котел набагато легше, ніж газовий. Тому виклик майстрів в цьому випадку не завжди обов’язковий, хоча, звісно, бажаний.


Які критерії вибору?

Насамперед котли повинні вирішувати дві основні задачі. Це обігрів приміщень та наявність гарячої води. Тому є котел електричний двоконтурний та одноконтурний. В першому випадку агрегат справляється з обома задачами, гріє та забезпечує гарячою водою, а в другому працює тільки на опалення. Одноконтурні котли краще встановлювати в нежилих приміщеннях, або де вода гріється за допомогою бойлеру. Вони коштують вдвічі менше, ніж двоконтурні.

В першу чергу, звертають увагу на потужність котлів, а тільки потім обирають функціонал. Враховуйте, що на 10 квадратних метрів площі, треба 1 кВт. Наприклад, електричний котел на 150 кв м повинен мати потужність не менше, ніж 15 кВт.

Регулювання потужності в агрегатах може бути плавною або ступінчастою. У техніці з плавним регулюванням присутній термостат. Як правило, система управляння електричними котлами автоматична. Власнику потрібно тільки один раз налаштувати необхідні параметри температури та режиму. Потім котел працює автоматично по введеним даним.

В модельному ряді преміального класу вбудовані мікропроцесорні блоки управління. Це дозволяє налаштувати програму обігріву. Наприклад, коли вдома нікого немає, котел суттєво зменшую температуру, а перед приходом людей збільшує її. По-перше, це дуже зручно, а по-друге, це суттєва економія електроенергії. 


Види електричних котлів

Великий асортимент котлів пропонує компанія Teplo Expert. На її сайті https://teploexpert.co.ua/opalennya/elektrychni-kotly/ представлений широкий модельний ряд даного обладнання за максимально доступними цінами.

В цілому, котел електричний може бути трьох типів, а саме:

  1. Електродні котли – мають найнижчу вартість серед товарів свого роду. У них рідина подається між двома електродами, завдяки яким і відбувається нагрів. Але ці запчастини можуть швидко вийти з ладу, якщо використовуватиметься неякісна вода.
  2. Новітня та якісна розробка сьогодні – це котел електричний індукційний. Тут нагрів відбувається за рахунок вихрових струмів, не тільки на воді, а й на маслі, чи інших рідинах. Термін служби таких приладів складає 20-30 років.
  3. Котли с тентом - найбільш розповсюджений вид. Проста конструкція складається з бака для води та тентів. Чим більше нагрівальних елементів в такого котла, тим більша його тепловіддача. 
Компанія Teplo Expert пропонує будь-який різновид електричних котлів, гарантуючи при цьому якість, надійність та тривалу експлуатацію!

Обирайте якісні агрегати від перевірених виробників! Підбирайте електричний котел, враховуючи власні потреби особливості приміщень. І звісно ж, розраховуйте на свої фінансові можливості. Модельний ряд такої техніки наразі дуже різноманітний, тому вибрати потрібний опалювальний котел – не буде проблемою. Успіху у виборі!


Зв'язок з керівництвом компанії
Не сподобався сервіс, робота менеджера, виконання робіт, якість продукції, маєте побажання чи запитання до компанії? Напишіть нам і ми розглянемо ваше звернення.