Завжди актуальне

Підлогове покриття

Капітальний ремонт житлового чи іншого приміщення «під ключ» передбачає облаштування в ньому підлогового покриття. Дана стаття розповість про найбільш популярні категорії матеріалів, які наразі використовуються для обладнання підлоги, та познайомить з їх специфікою. 


Типи та застосування

Спектр підлогових матеріалів, що зараз представлені в продажу, надзвичайно широкий - від натуральної деревини та деревоволокнистих плит до покриттів пробкових та виготовлених на основі полімерної сировини.

До топу, що включає трендові взірці, відноситься 5 видів таких будматеріалів. 


Ламінат

№1

Цей матеріал відрізняється оригінальним дизайном, що копіює камінь або деревину, плитку або паркет. Він є високощільним. Верхній шар підлогового ламінату проходить спеціальну обробку, яка підвищує його зносостійкість. Це практичне рішення для житлових кімнат, вхідної зони та сходів. Для кухні, ванної та інших зон із підвищеною вологістю він не підійде.

Вініл

№2

Фішка, якою можуть пишатися однорідні, гетерогенні та спінені вінілові підлоги holz.ua/ua/ternopil/pol/vinilovye-poly (цей сайт пропонує їх купити в Тернополі) – універсальність. Таке міцне й водонепроникне покриття актуальне для всіх зон осель, приміщень комерційної специфіки та об’єктів, в яких підлога зазнає інтенсивних навантажень, зокрема спортзалів та виробничих цехів.

Паркет

№3

Паркетна дошка, що виглядає елегантно та є чудовим теплоізолятором, стане доречним вибором для спалень, віталень. Для кухонних приміщень і душових паркет не підійде. Варіант обладнання таким матеріалом теплої підлоги в принципі допустимий, проте він вимагає строгого дотримання правил експлуатації.

Інженерна дошка

№4

Структурно таке покриття включає два шари – ламель та фанеру, що виконує роль основи. Відповідний матеріал виглядає презентабельно, але погано переносить підвищену вологість. З цих міркувань його краще не використовувати в кухні, санвузлі та вхідній зоні. Для житлових кімнат це буде відмінне рішення.

Масив

№5

Масивна дошка дозволяє обладнати класичну, автентичну підлогу, що порадує користувачів довговічністю. Якщо на ній з’являються сліди зносу, масив просто шліфують – таким чином він повертає свій первісний естетичний вигляд. Відповідним покриттям рекомендується обладнувати спальні, вітальні та сходи.

Обираючи підлогове покриття, варто враховувати не лише його вид та практичність, але й відповідність дизайну будинку чи іншого об’єкту та зручність для його мешканців і відвідувачів.


Плюси та мінуси підлогових покриттів

Дерево

Перевагами підлоги дерев’яної або з похідних натуральної деревини є відносно дешева вартість та екологічність. Недолік її в тому, що цей матеріал потребує додаткової обробки, наприклад, лакування або фарбування, а згодом – зачищення та перефарбування.

Ламінат

Такий догляд не потрібен ламінату, хоча відповідний будматеріал є порівняно дорогим. Плюсами ламінату є міцність, гігієнічність, оперативність та простота монтажу. Варто відзначити також ефект звукопоглинання, що забезпечується ламінатною підлогою. Він посилиться, якщо віддати перевагу утепленому ламінату.

Паркетна підлога

Паркетна дошка продається вже обробленою: промасленою, лакованою та пофарбованою. Пріоритетні особливості залежать від сорту використаного для її виробництва деревини. Наприклад, паркет із дерева хвойних порід є бюджетним рішенням, а якщо він дубовий, буковий, з ясена чи клена, то порадує користувачів тривалим терміном експлуатації.

Лінолеум та плитка

Іншими варіантами підлогового покриття є лінолеум та плитка. Лінолеум, що виготовляється з деревного або коркового борошна, меленого вапняку, натуральних смол і пігментів, підійде для теплої підлоги. Плитка, що не боїться вологи, буде доречною в санвузлі й на кухні, але абсолютно неприйнятною для спалень і дитячих кімнат.

Вінілова підлога

Підлога з вінілу абсолютно нешкідлива для здоров’я – цей матеріал, що не містить небезпечних фталатів, також використовується для виробництва дитячих іграшок і посуду. Додатковими плюсами вінілових покриттів є водовідштовхувальні властивості, підвищена міцність, еластичність та антистатичність.

Вініл та ламінат пропонують велику різноманітність дизайнерських рішень – від принтів, що імітують натуральні матеріали до геометричних та рослинних орнаментів. Паркет та дерев’яні дошки вважають класикою, що ніколи не втрачає актуальності.


З точки зору дизайну підлогового покриття при його покупці звертають увагу на колірну гаму, фактуру поверхні та ступінь блиску. Для домашніх майстрів, що планують обладнувати підлогу у квартирі чи будинку власноруч, значення має також спосіб і трудомісткість монтажних робіт.


Зв'язок з керівництвом компанії
Не сподобався сервіс, робота менеджера, виконання робіт, якість продукції, маєте побажання чи запитання до компанії? Напишіть нам і ми розглянемо ваше звернення.